SIA CREDITREFORM LATVIJĀ – jauni īpašnieki.

Norvēģu sabiedrība AS B2Holding, turpinot ekspansiju Skandināvijas un Baltijas tirgos, kļuvusi par kredītrisku vadības un parādu piedziņas uzņēmuma SIA CREDITREFORM LATVIJĀ lielāko akcionāru.

AS B2Holding darbības joma ir kredītportfeļu iegāde un apsaimniekošana Eiropā. Tas paredzējis arī turpmāk Skandināvijā un Baltijas valstīs aktivizēt savu darbību restrukturizēšanai paredzēto gan banku, gan nebanku kreditoru kredītportfeļu un parādsaistību iegādē un apsaimniekošanā.

AS B2Holding ienākšana Latvijas tirgū nav pārsteigums, jo kompānijas aktivitātes aizsākās jau pērn, kad B2Holding meitas uzņēmums Baltijas reģionā B2Kapital iegādājās Latvijas Krājbankas patēriņa kredītu parādu portfeli ar gandrīz 12000 parādsaistību lietām, kuru šobrīd apkalpo SIA Creditreform Latvijā.

SIA Creditreform Latvijā ir uzņēmums ar 19 gadu darba pieredzi ārpustiesas parādu atgūšanā un kredītrisku vērtēšanā ne tikai Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, bet arī citās Austrumeiropas valstīs. Daudzu gadu garumā SIA Creditreform Latvijā stabili turas gan parādu piedziņas, gan kredītinformācijas pakalpojumu sniedzēju līderpozīcijās.

„Mūsu līdzšinējā darbības pieredze, lietu apstrādes tehnoloģiskais līmenis, kvalificētais personāls, kā arī lieliskā klientu bāze kopā ar AS B2Holding pieredzi parādu portfeļu novērtēšanā un iegādē, kā arī turpmāk faktiski neierobežota finansējuma pieejamība, ļaus būtiski pilnveidot mūsu pakalpojumu klāstu un kvalitāti, saglabājot visu esošo”, tā AS B2Holding investīcijas SIA Creditreform Latvijā raksturo valdes loceklis Māris Baidekalns.

Plānots, ka pēc notikušā darījuma, SIA Creditreform Latvijā vadībā paliks iepriekšējā valde, to papildinot ar jaunā akcionāra pārstāvi.

B2Holding ir strauji augošs Norvēģijas parādsaistību pārvaldes un servisa pakalpojumu uzņēmums, kam jau šobrīd ir savi uzņēmumi Norvēģijā, Zviedrijā, Somijā, Igaunijā, Latvijā un Horvātijā. Holdinga vadībā ir pieredzējuši nozares eksperti kā viens no lielākajiem akcionāriem un Padomes Priekšsēdētājs Jon Harald Nordbrekken un Valdes Priekšsēdētājs Olav Dalen Zahl, kas no 1998. gada līdz 2005. gadam vadīja Skandināvijā pazīstamus parādu piedziņas un parādsaistību apkalpošanas uzņēmumus Gotia Finance un Aktiv Kapital. B2Holding lielākajiem īpašniekiem Norvēģijā pieder arī banka BANK 2, kas nodarbojas ar parādsaistību ilgtermiņa refinansēšanu.

Olav Dalen Zahl: „Mēs ar parādsaistībām rīkojamies daudz relaksētāk nekā bankas un mūsu darbības stūrakmens ir mēģinājums panākt labprātīgu vienošanos ar parādnieku par parādu apmaksas nosacījumiem un termiņiem, taču, ja šāda labprātīga vienošanās un kompromiss nav panākams, protams, ka parādus piedzenam ar spēkā esošās likumdošanas un tiesvedības procesa palīdzību.

Mēs arī turpmāk plānojam izvērst savu darbību gan Baltijas valstu gan Centālās un Austrumeiropas reģionā un turpināsim aktīvi iepirkt parādsaistību portfeļus gan no banku gan nebanku sektora kreditoriem. Taču mēs sniedzam arī cita veida pakalpojumus un grupas uzņēmumu ietvaros ir interese attīstīt faktoringa, rēķinu iekasēšanas, nodrošināto parādsaistību portfeļu apkalpošanas un citus finansu pakalpojumus.

Šobrīd, kad Baltijas reģionā un citur CAE ekonomika palēnām uzlabojas, mūsu interese ir aktīvi piedāvāt savus pakalpojumus bankām, kas vēlas atbrīvot savus neprofīla kredītsaistībās iesaldētos aktīvus. Mēs varam vai nu uzsākt savu uzņēmējdarbību, nodibinot paši savu uzņēmumu, vai arī ieguldīt jau aktīvi strādājošā, stabilā un vietējā tirgū labi atpazīstamā uzņēmumā. Mēs uzskatām, ka Creditreform Latvijā ir tieši šāds uzņēmums, kas jau ilgi darbojas Latvijas tirgū un ir viens no vietējiem parādsaistību apkalpošanas tirgus līderiem un tāpēc esam priecīgi, ka mums ir izdevies vienoties par turpmāko kopīgo sadarbību Latvijā.”